Kelderdichting: laat uw kelder ook waterdicht maken!

Wanneer is kelderdichting nodig?

Veel Vlamingen kampen met een vochtige kelder. Een vochtige kelder is herkenbaar aan natte keldermuren, een vochtig plafond en/of schimmelplekken in de kelder. Vochtbestrijding door middel van kelderdichting is dan noodzakelijk. Wanneer er niet tijdig wordtingegrepen bij een natte kelder, kan er namelijk optrekkend vocht ontstaan die de kamervloer en/of de binnenmuren aantast. Met als gevolg schimmels op uw muren, afbladderend verf of stucwerk en losraken behang. Deze schade herstellen kan alleen door de kerk van het vochtprobleem - een natte kelder of kruipruimte - aan te pakken. Zo niet, dan kan er door de schimmelvorming een weëige geur in huis gaan hangen en kunt u zelfs gezondheidsklachten ontwikkelen. Met name 'onverklaarbare' hoesjes, migraine en allergische reacties komen dan vaak voor. Bij dit soort symptomen is de kelder water dicht maken, door middel van kelderdichting, prioriteit nummer één.

Oorzaken van een te vochtige kelder

Maar hoe ontstaat een te natte kelder nu eigenlijk? De oorzaken die nopen tot een kelder water dicht maken kunnen flink uiteenlopen. De volgende causale verklaringen voor een vochtige kelder komen veel voor:

    België's ligging vlak bij zee is van invloed. Zeeklimaten kenmerken zich door relatief veel regenval gedurende het hele jaar. Dit leidt tot meer grondwater wat op zijn beurt weer de kans vergroot op vochtoverlast in kelders. Met name in steden als Antwerpen, Brussel, Mechelen, Gent en Brugge zijn veel historische en oude panden te vinden. De kelders van deze woningen zijn meer dan eens slecht onderhouden, waardoor vochtbestrijding via kelderdichting nodig is. Een slechte ventilatie van de kelderruimte komt veel voor. Als er geen lucht circuleren kan verandert elke willekeurige ruimte in een natte, vieze en schimmelige plek. Ook lekkage in de kelder komt meer dan eens voor in vooral oudere huizen. Bevindt de leiding zich nabij een kelder, dan ishet gevolg vaak dat er vochtoverlast ontstaat.

Manieren om de kelder waterdicht te maken

Wat wel eens wil helpen om de vochtpproblematiek op te lossen is het beter ventileren van uw kelder. Doorde ruimte beter te luchten, bijvoorbeeld door een ventilatiesysteem aan te brengen, de vochtoverlast soms al definitief verholpen worden. Drainage van de kelder wil ook weleens helpen. Toch is de kelder waterdicht maken via muurinjectie of door te kiezen voor een volledige kelderdichtingvaak de meest effectieve en duurzame optie.

Vraag een offerte aan bij Alex Tools

Vraag nu een offerte aan bij alextools.be. Gratis en vrijblijvend. En kies ook voor een kwalitatief hoogwaardige dichting van uw kelder.