Opstijgend vocht laten behandelen

Opstijgend vocht heeft vervelende gevolgen

Niet is er zo vervelend als opstijgend vocht langs de muren van uw woning. Dit soort vochtoverlast in huis kan namelijk meerdere nare gevolgen hebben voor uzelf en het pand dat u bewoont. In de eerste plaats kan er schimmelvorming op de muren ontstaan. Schimmels groeien snel als er sprake is van overmatige vocht. Schimmels zijn niet alleen lelijk, maar kunnen ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Ten tweede kan het vochtprobleem op uw muur of muren het behang, pleisterwerk of de verf aantasten. Deze bladdert dan af, wat er natuurlijk niet erg netjes en fris uitziet. Optrekkend vocht maakt de muur poreus en door het ophopen van zoutkristallen ontstaat dan schade. Een derde gevolg is het ontstaan van een vieze, alles doordringende geur in huis die onprettig ruikt. De geur is eigenlijk niet meer weg te krijgen, tenzij de oorzaak van het optrekkende vocht wordt weggenomen. En ten slotte: opstijgend vocht kan schade toebrengen aan uw gezondheid. Met name de luchtwegen hebben extra te lijden. Vaak krijgen mensen die optrekkend vocht in de woning hebben meer last van verschijnselen als hoesten, keelpijn, hoofdpijn en allergische reacties.

Mogelijke oorzaken van opstijgend vocht

Hoe wordt opstijgend vocht bij de muren precies veroorzaakt? Er kan sprake zijn van verschillende oorzaken. Vaak is een vochtige kelder of een natte kruipruimte een belangrijke verklaring van het vochtprobleem. Kelders en kruipruimtes die onvoldoende gedicht of geventileerd zijn, laten vocht door, die dan via de kelder naar de muren kan trekken en daar een vochtprobleem veroorzaken kan. Een andere potentiële oorzaak is lekkage. In een gemiddelde woning bevinden zich tientallen leidingen. Waterleidingen en leidingen voor waterafvoer hebben niet het eeuwige leven en kunnen na verloop van tijd gaan lekken. Als de lekkage zich nabij een muur bevindt, kan het gevolg zijn dat er een vochtprobleem ontstaat. Ten slotte gebeurt het vaak dat er in huis onvoldoende ventilatiemogelijkheden zijn of de binnenlucht door de bewoners te weinig gezuiverd wordt door geregeld ramen en deuren even open te zetten. Het gevolg is optrekkend vocht langs de muren.

Vochtbetrijding: pak uw probleem meteen aan!

Pak het vochtprobleem in uw woning grondig aan en schakel een ervaren bedrijf in voor een effectieve vochtbetrijding in uw woning. Een professional die weet hoe vochtbestrijding aangepakt moet worden. Dit kan door midel van muurinjecties, hert aanbrengen van ventilatiesystemen, reparatie van lekke leidingen, door drainage van de kelder of door kelderdichting. Neem nu contact met ons op voor meer vrijblijvende informatie over vochtbestrijding of vraag digitaal een niet-bindende prijsopgaaf bij ons aan.